ΠΑΡΟΣ_ KΛΙΜΑΚΑ

Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση «Άγιος Σώστης» της Δημοτικής Ενότητας της Πάρου. Εκεί κατασκευάζεται μια μονώροφη κατοικία 227 μ² η οποία συντίθεται από διάφορους όγκους ως ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και την κλίμακα ανάλογων κτισμάτων της Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιάζεται ένα αρχιτεκτονικό σύνολο με πολύσπαστο όγκο που προσαρμόζεται στη κλίση του εδάφους ακολουθώντας  μια κλιμακωτή λογική. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι έχουν θέα στη θάλασσα και τις «Πόρτες» τους βράχους τοπόσημο του νησιού. Η όψη αναλύεται σε όγκους με διαφορετικά ύψη, διατηρώντας την ανθρώπινη κλίμακα. Χρωματικά επιχειρείται μια αφαίρεση που βασίζεται στην αρμονία μεταξύ του λευκού χρώματος των τεχνητών κατασκευών, του μπλέ του ουρανού, της πέτρας και της τερακότας του εδάφους.

Οι αυλές προστατεύονται από το Βοριά με τις εισχωρήσεις του τοπίου μέσα στη μάζα του κτιρίου. Στόχος είναι η ανάδειξη της πλαστικότητας της μορφής μέσα από την αφαίρεση, ενταγμένη σε μία ενότητα αρχιτεκτονικής που υπακούει στο νόμο της σύνθεσης λευκών κυβικών όγκων και λεπτών γραμμικών διατομών.