ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ | 2003

Αντικείμενο της μελέτης είναι η χωροθέτηση του αγωνιστικού στίβου, η κατασκευή των κερκίδων και των χώρων εξυπηρέτησης του Σταδίου κάτω από αυτές και η εξ’ ολοκλήρου διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με υπαίθρια γήπεδα αθλοπαιδιών, χώρους στάθμευσης και πρασίνου.
Καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του σχεδιασμού της κάλυψης ήταν η έλλειψη ευρείας ζώνης περιβάλλοντος χώρου γύρω από το Στάδιο, η οποία απέκλεισε εξ’ αρχής την δυνατότητα επιλογής συστήματος ανηρτημένης κάλυψης.
Για τον λόγο αυτό, σχεδιάστηκε ένας φορέας κάλυψης ο οποίος στηρίζεται στον φέροντα σκελετό των κερκίδων και αποτελείται από ευθύγραμμους, ελαφρά καμπυλωμένους ολόσωμους χαλύβδινους φορείς. Η μορφή των φορέων παραπέμπει σε οργανικά μοτίβα και δημιουργεί ένα μεταλλικό «περίτεχνο» δακτυλίδι προστασίας των θεατών από τις καιρικές συνθήκες.
Οι χώροι εξυπηρέτησης του Σταδίου που οργανώνονται κάτω από τις κερκίδες, σχεδιάστηκαν με κεκλιμένους του περιμετρικούς τοίχους, παραπέμποντας σε διαμορφώσεις φυσικών πρανών, έτσι ώστε η βάση του Σταδίου να ενταχθεί, παρά το μεγάλο της μέγεθος, όσο το δυνατόν φυσικότερα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε συνεργασία με Ηλίας Γουναρόπουλος-Αδάμ Κωστίκας Ο.Ε