ΛΙΘΟΣ Κατοικία στη Τήνο

Το οικόπεδο βρίσκεται στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Το συγκρότημα αποτελείται από μια παλιά αγροικία 14μ2 καθαρού χώρου και περισσότερα κελιά για ζώα που κατεβαίνουν κλιμακωτά την απότομη πλαγιά.
Τα κελιά εκβαθύνονται και μετατρέπονται σε ξενώνες. Τμήματα βράχων αποκαλύπτονται και αναδεικνύονται. Γίνεται η μέγιστη αξιοποίηση του περιορισμένου χώρου. Μια οπή στην οροφή ενός κελιού γίνεται φωταγωγός του μπάνιου από κάτω. Μια υπόσκαφη προσθήκη στο πίσω μέρος της αγροικίας φιλοξενεί μια κουζίνα και ένα καθημερινό.
Χρησιμοποιείται επίχρισμα υδράσβαστου για τη μέγιστη διαπνοή των τοίχων. Οι σχιστόπλακες των οροφών αποκαθίστανται. Οι επιφάνειες μένουν αδρές και πρωτόγονες. Η ιδέα είναι η διατήρηση των υφών, των λειχήνων και των βρύων πάνω στις πέτρες. Το γράψιμο του χρόνου.
Το σπίτι έχοντας καθαρούς χώρους 75 μ2 μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα σε 4 ξενώνες. Ένας σύγχρονος αλλά ασκητικός τρόπος διαβίωσης προπαγανδίζεται. Ο περιορισμός του χώρου και η απλότητα των εσωτερικών προτείνει την αποβολή του περιττού, την εγγύτητα με τη φύση και την απόλαυση του μοναδικού ηλιοβασιλέματος.